våldet på stan ökar

Och dem flesta skulle nog säga att det är för mycke ungdomar som går lösa utan vuxen uppsyn, men vad gör man när det är VUXNA som står för våldet?

Mitt bonusbarn hade varit förbi här och ätit några macker och en kopp varm choklad påföljt av kanelbulla efter att hon hade visat stan för några klasskompisar från kalix, efter ett tags surrande så ringde hon sin mamma och undrade om hon kunde hämta henne eftersom hon kände sig lite trött, men hon var i en affär i torneå så flickan klädde på sig och skulle gå ut när hon tvekade och säger - vet du vad det värsta är med vintern! det är att det är så mörkt.
 
Ca 20 minuter senare ringer hon till mig och är alldeles chockad och säger att när hon gick på esplanaden mitt emot gamla ica mellan det blå och bruna tegelhuset så mötte hon en man i 40-50 års ålder i blå jacka, glasögon,skäggig och ser allmänt ovårdad ut i normal längd och vikt, och precis när dem hade gott om varandra på trottoaren så vänder han sig om och säger djävla ligist och dunkar till henne i ryggen med knytnäven.

det dagliga brödet

Idag bakade vi bulla jag och grabben och han var så uppspelt och glad för detta så han fick ju så klart vara med och knåda och kavla och fylla, jag tänkte ju att det är väll bra för självkänslan att man duger till att baka och hjälpa till.
 Men när vi skulle knåda degen så fick jag ta över eftersom han inte knådade ordentligt, när det skulle kavlas var jag ju där förstås och påpekade att det ska kavlas mer avlångt så jag tog över där, och sen när kanel och socker skulle på så vart det ju så klart samma visa där. Hade nu detta varit för hemmabruk så hade jag ju inte brytt mig så mycke om det estetiska i baket men bullarna ska ju bjudas på årsmötet på lördag och där är det bara tanter över 70 som inte gör något annat än bakar, så människa som man är så undrar man ju vad andra ska tycka om ens underverk.
 .
Förlåt andreas

IDAG

Väktes jag av klockan för att pojken skulle upp till första skoldagen efter sportlovet men som jag redan misstänkte igårkväll så var det ju dömt att misslyckas, jag skickade ett medelande till en av hans ass i skolan att han inte kommer idag en halvtimme senare ringer telefonen och dem undrade vars han var! hallå info info info det är allt jag har arr säga om det.

Timmarna har flutit på idag med att ha köksöterapi, först behöver man en köksö i ca 150 delar och EN skruvmejsel som ska passa in i stjärnskruvar och så sätter man igång.
 Middagen var god med spenatsoppa och ägg men grabben äter inte gräs så jag gjorde makaroner och ugnstekt falukorv som blev en superb supe på flamberade makaroner och ugnstekt GUMMI korv. mmmmmm!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0